Hvězdicové jízdy   Novoroční setkání na Kunětické hoře     vedl Jiří Chvála

sobota 1. ledna 2022 ... skupina: Individuelní. ... délka: individuelní ... stoupání: 82 výšk. m ... cíl: Kunětická hora 305 m n. m.

Popis trasy: Hvězdicové jízdy účastníků "Novoročního setkání cyklo a ostatních turistů na Kunětické hoře" z místa bydliště na místo srazu na parkovišti pod hradem. V čase od 10.00 do 11.00 bylo kastelánem hradu povoleno za dodržení zvýšené bezpečnosti uskutečnit výjezd kolařů po asfaltové přístupové komunikaci (č. 377) ke hradu.
Aby zákazová značka vjezdu cyklistů neiritovala přijíždějící cyklisty, nechali jsme se souhlasem správy státního hradu vyrobit překrývací značku povolující na Nový rok vjezd cyklistů.
Nejstarší pravidelné pardubické turistické akce se tradičně zúčastňuje asi 150 až 200 převážně cykloturistů. Letos možná i díky nezvykle teplému počasí se průběžně zúčastnilo asi více než 350 cykloturistů. Dohromady s pěšími turisty a dětmi odhadujeme účast na 420 osob. Toto Novoroční setkání nemá primát nejstarší turistické akce pouze v Pardubicích, ale v celé České republice. Celostátní kalendář Klubu českých turistů uvádí jako druhou akci (co do počtu ročníků) na Nový rok - Novoroční výstup na Radobýl u Litoměřic, který má však pořadové číslo ročníku 57.
Někteří cykloturisté přijíždějí na parkoviště pod hradem z místa svého bydliště sólo, někteří ve skupinách. Jedná se o přátelské setkání lidí se stejnými zájmy, kteří se sjíždějí, aby si popřáli zdraví a úspěch v nové sezoně. Zakladateli této tradice byli cyklisté Antonín Daneš z Holic, Jaroslav Krátký ze Sezemic, Miroslav Kratochvíl z Pardubic a Josef Mudruňka z Pardubic.
Z letošního ročníku pořídil krátkou reportáž Český rozhlas Pardubice, která šla přímo do rozhlasového vysílání. I letos přijeli na svých trojkolkových speciálech cyklisti z TJ Léčebna Košumberk.


Fotografoval: Jiří Ehrenberger, st. & Jiří Chvála


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.